Recepten
Hoe te slowjuicen

Voor een goede doorloop van de Hurom HW commerciële slowjuicer is aan te raden om allereerst uw producten te snijden. Hierdoor verloopt het proces van slowjuicen soepel en kunnen groenten en/of fruit niet vastlopen in de machine. Dit is vooral belangrijk bij vezelige producten, zoals bleekselderij. Daarnaast wordt het saprendement van de slowjuicer hierdoor ook hoger.

Kies allereerst wat voor zeef u wilt gebruiken. Met de fijne zeef wordt uw sap glad en puur, want deze zeef zal zoveel mogelijk vezels tegenhouden. De zeef is zowel voor harde en zachte vezelige groenten en fruit geschikt. De grove zeef laat meer vezels door, waardoor het sap dikker wordt. De zeef is voornamelijk geschikt voor zacht fruit. Plaats de producten in de vulschacht en het slowjuicen zal beginnen.

Bij het reinigen sluit u de sapstop en giet u een glas water bovenin de vulopening. Daarna zet u de slowjuicer aan. Het water zal de binnenkant van de zeef en de persschroef grotendeels schoonspoelen. Bij het schoonmaken van de zeef kunt u een doekje gebruiken of de tandenborstel die meegeleverd is gebruiken. Borstel de binnen en buitenkant van de zeef na elk gebruik. Zorg ervoor dat de gaatjes van de zeef open blijven.